Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اخذ عوارض به صورت نقدی و یا الکترونیک این روز‌ها تبدیل به یک موضوع مهم در تمامی آزاد راه‌های کشور شده است به طوری که بخش عمده‌ای از مردم دوباره شاهد ایجاد صف‌های طولانی در عوارضی‌ها برای پرداخت عوارض به صورت نقدی هستند که زمینه ساز گلایه و شکایت آن‌ها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 یکی از آزاد راه‌های که بیش از این اخذ عوارضش الکترونیک بود و باعث تردد روان در تمامی روز‌ها از جمله ایام تعطیل بود قطعه اول آزاد راه تهران- شمال بود.

این مسیر آزادراهی جزو محور‌های دارای استاندارد و ایمنی بالا است که نمونه آن در غرب آسیا وجود ندارد،اجرای این قطعه از آزاد راه که طول تقریبی آن ۳۲ کیلومتر است، باعث می‌شود مسیر فعلی تهران-کرج-چالوس حدود ۶۰ کیلومتر کوتاه‌تر شود.

این آزاد راه در ۶ اسفند سال گذشته با حضور رئیس جمهور و وزیر راه وشهرسازی به بهره برداری رسید ودر آن زمان نرخ عوارض این آزاد راه را در روز‌های تعطیل ۲۵ هزار تومان و در ایام تعطیل و پرتردد ۳۰ هزار تومان اعلام کرد.

براساس این گزارش چندی پیش اعلام شد که مسافران عوارض را به صورت الکترونیک پرداخت نمی‌کنند و همین باعث وارد شدن خسارت‌های بسیار زیاد به پیمانکاران و سرمایه گذاران در این بخش شده است همین موضوع باعث شد که دستگاه‌های عمرانی به فکر تغییر عوارض از الکترونیکی به نقدی بیافتند چراکه آمار‌ها هم نشان دهنده آن است که بسیاری از مسافران عوارض را به صورت الکترونیک پرداخت نمی‌کنند.

تاکنون آزاد راه‌های تهران–ساوه، قزوین–زنجان، تهران–قزوین، تهران–قم عوراض آن‌ها به صورت الکترونیک دریافت می‌شد، اما به نظر می‌رسد که سرمایه گذاران و عدم بازگشت سرمایه‌ها باعث شده که سرمایه گذاران درخواست کنند که عوراض به صورت الکترونیک دریافت شود.

براساس این گزارش مشاهدات و گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد که بسیاری از مردم تمایلی به دریافت عوارض به صورت الکترونیک ندارند و همچنین سخت بودن پرداخت این عوارض به صورت الکترونیک و عدم اطلاع بسیاری از مسافران مبنی بر نحوه پرداخت عوارض به صورت الکترونیک باعث شده که مردم جریمه شدن را به پرداخت الکترونیک ترجیح دهند.

درهمین راستا یکی از مسافران که شنبه ۱ شهریورماه در ساعت ۲۴ شب از ترافیک سنگین در عوارضی آزاد راه تهران –شمال ورودی تهران شکایت داشته اند این درحالی است که در هفته‌های گذشته اخذ عوارض از این مسیر الکترونیک بوده است.

به گفته بسیاری از مسئولان مردم تمایلی به دریافت عوارض به صورت الکترونیک ندارند واز سوی دیگر از زمان الکترونیک شدن عوارض جریمه برای عدم پرداخت عوارض انجام نشده است و پلیس راهوار هم در این بخش تاکنون در برخی از آزاد راه‌ها دوربین‌های خود را برای شناسایی پلاک‌ها تجهیز نکرده است.

 در این زمینه جلال بهرامی معاون آزاد راه‌های شرکت ساخت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران درباره دریافت عوارض به صورت نقدی به جای الکترونیکی گفت: بیش از ۷۰ درصد از عوارض مسافران در آزاد راه تهران –شمال بازنگشته است.

جلال بهرامی شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد از مسافران در هنگام تردد از آزادراه‌های که در آن ایسی نصب شده است عوارض را پرداخت نکنند.

بهرامی با اشاره به اینکه که در منطقه یک آزادراه تهران-شمال اخذ عوارض به صورت الکترونیکی بوده است گفت: بسیاری از مسافران متاسفانه در این منطقه عوارض را پرداخت نمی‌کنند وهمین باعث تغییر رویه در این بخش شده است.

او ادامه داد: به همین دلیل برای بازگشت سرمایه پیمانکاران تصمیم گرفته شد که در روز‌های که ترافیک وجود دارد عوارض به صورت الکترونیکی و در سایر روز‌ها عوارض به صورت نقدی دریافت می‌شود.

معاون شرکت ساخت وتوسعه زیربنا‌های حمل ونقل کشور اظهار کرد: پیش از این اعلام شده بود که کل درآمد منطقه یک آزاد راه تهران شمال برای قطعه دو هزینه شود و همین دلیل بازگشت سرمایه در این در این پروژه از طریق عوارض انجام می‌شود.

او با اشاره به اینکه در قطعه اول آزادراه تهران شمال راه‌های قانونی و حقوقی و قانونی همچنین حضور پلیس برای دریافت عوارض به صورت کامل انجام نشده است ادامه داد: برای همکاری در دریافت عوارض تفاهم نامه‌ای بین وزارت راه وشهرسازی و پلیس راهور منعقد می‌شود تا عوارض در این بخش به صورت کامل از مسافران دریافت شود.

بهرامی با بیان اینکه هنوز بخش عمده‌ای از مسافران در دریافت عوارض همکاری‌های لازم را انجام نمی‌دهند افزود: تا کنون ما قصد نداشتیم که فضای جریمه و ابزار‌های فشار برای دریافت عوارض ایجاد شود، ولی متاسفانه بخش عمده‌ای از مسافران عوارض را پرداخت نمی‌کنند.

معاون شرکت ساخت تصریح کرد: یک سال ۶ ماه از راه‌اندازی عوارض به صورت الکترونیکی می‌گذرد، اما تاکنون بخش زیادی از مسافران عوارض را پرداخت نکرده اند و بنابراین با حضور پلیس راهور به زودی فضای جریمه را در این آزاد راه‌ها فراهم خواهیم کرد.

او ادامه داد: جریمه ۴۰ هزار تومانی برای بسیاری از مسافران زیاد بود بنابراین تاکنون قصد نداشتیم این موضوع را اجرایی کنیم، اما هم اکنون برای بازگشت سرمایه پیمانکاران این اقدام را در دستور کار خود قرار خواهیم داد.

بهرامی تاکید کرد: اخذ عوارض به صورت الکترونیکی به هیچ عنوان جمع نمی‌شود و حتی توسعه هم داده خواهد شد، اما سعی خواهیم کرد با دریافت عوارض از مسافران بازگشت سرمایه آن‌ها را در دستور کار خود قرار دهیم.

براساس این گزارش عدم پرداخت عوارض توسط مسافران باز هم زمینه ساز بازگشت ترافیک‌های طولانی در ورودی شهر‌ها شده است بنابراین بهتر است با فرهنگ سازی درست در این بخش شاهد افزایش عوارضی‌های الکترونیک باشیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عوارض نرخ عوارض عوارض به صورت الکترونیکی عوارض به صورت الکترونیک دریافت عوارض به صورت بسیاری از مسافران مسافران عوارض پرداخت نمی کنند عوارض را پرداخت آزاد راه تهران بازگشت سرمایه پرداخت عوارض آزاد راه آزاد راه ها شرکت ساخت اخذ عوارض روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۰۶۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۲۲ میلیارد تومان عوارض آلایندگی در اراک پرداخت شد

به گزارش خبرنگار مهر، عباس خسروانی ظهر چهارشنبه در نشست با اصحاب رسانه از ایجاد و فعالیت مثلث حسابرسی در شهرداری به منظور جلوگیری از تخلفات داخلی خبر داد و گفت: در این راستا حسابرسی مستقیم و اصلاح حساب‌های ۱۰ ساله انجام می‌شود همچنین ۳۸۰۰ ملک شهرداری در اراک شناسایی شده در حالی که پیش از فعالیت شورای ششم، ۶۰۰ ملک شناسایی شده بود.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اراک، اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱ به میزان ۲۹۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و سال گذشته ۳۰۰ میلیارد تومان ماشین آلات برای شهرداری خریداری شده در حالی که پیش از این ماشین آلات فرسوده بودند همچنین امسال ۱۲۲ میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز ناوگان شهرداری اختصاص یافته است.

خسروانی با اشاره به برخی اقدامات شاخص در حوزه شهری افزود: اجرای طرح استخرهای بهداشتی در مرکز شهر اراک، خرید بیش از ۱۸۰۰ سطل زباله مکانیزه در اراک، آغاز طرح هدایت آب‌های سطحی شهر اراک، اتمام طرح مطالعاتی طرح جامع مدیریت پسماند، لایروبی قنوات، تخصیص اعتبار ۴۸ میلیارد تومانی برای کشتارگاه اراک، اجرای دیوار ساحلی در رودخانه خشکه اراک از دیگر اقدامات این دوره شورا بوده است.

خسروانی تاکید کرد: در اراک تمام صنایع آلاینده شناسایی نشده همچنین عوارض آلاینده نیز پرداخت نکرده‌اند و باید اذعان کرد که میزان پرداختی عوارض آلایندگی در سال گذشته ۱۲۲ میلیارد و ۲۵۲ میلیون تومان بوده است و منصفانه نیست حق مردم شهر اراک از محل عوارض آلایندگی به طور کامل پرداخت نمی‌شود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اراک، هوشمندسازی سامانه حمل و نقل عمومی، اصلاح هندسی معابر اراک در ۳۵ نقطه با اعتبار ۳۵ میلیارد، نصب ۳ پل هوایی در سال گذشته، بازگشایی چند معبر ترافیکی و تجهیز شهر به دوربین‌های هوشمند؛ اجرای خط ویژه اتوبوسرانی و تفکیک زباله از مبدا را از اقدامات شاخص در حوزه ترافیک شهری عنوان کرد.

وی بیان کرد: پروژه بزرگ ممیزی املاک نیز راه اندازی شده که املاک شهرداری را شناسایی و در یک سامانه بارگذاری می‌کند.

کد خبر 6094361

دیگر خبرها

  • ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به شهرداری‌های کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شد
  • آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه کرج تهران در ۱۴ اردیبهشت
  • معمای وام ازدواج ۱۴۰۳ چگونه حل می‌شود؟
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور اعلام شد +جدول
  • تردد از محور چالوس ممنوع شد/ مسافران شمالی احتیاط کنند
  • سهمیه ارز حج ۱۴۰۳؛ تفاوت ۱۰ میلیونی یورو دولتی و آزاد
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌ های کشور
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور
  • بیش از ۱۲۲ میلیارد تومان عوارض آلایندگی در اراک پرداخت شد
  • بیمه‌ دیگر در عوارضی آزادراه‌ ها نمی‌ماند