Web Analytics Made Easy - Statcounter

دوروز پیش خبر آمد که با نظر اعضای شورای اقتصاد ، نرخ آزادراه‌های دولتی با افزایش 140 درصدی روبه رو شد و نامه نوبخت در این خصوص به وزارت راه و شهرسازی مهر تائیدی بود بر این افزایش قیمت، اما یکی از مسائلی که در پس قیمت عوارض جاده ها مطرح می‌شود مربوط به نرخ‌گذاری شناور یا پیمایشی است.

به گزارش فارس از تهران؛ سیدمهدی حسینی: دو روز پیش خبر آمد که با نظر اعضای شورای اقتصاد در جلسه ۲۱ اسفند سال گذشته نرخ آزادراه های دولتی با افزایش ۱۴۰ درصدی روبه رو شد و نامه نوبخت در این خصوص  به وزارت راه و شهرسازی مهر تائیدی بود بر این افزایش قیمت، اما یکی از مسائلی که در پس قیمت عوارض جاده ها مطرح می‌شود مربوط به نرخ‌گذاری شناور یا پیمایشی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تهران- ساوه آری؛ تهران-قم خیر

پیشتر، درپی درخواست مکرر ساکنان اهالی پرند، رباط کریم و اسلامشهر از مسئولین مبنی بر شناور کردن نرخ عوارض برای وسایل نقلیه که در سامانه فارس‌من خبرگزاری فارس  (اینجا)  هم ثبت شده بود؛ از هفدهم اسفند سال گذشته در محور آزادراه تهران-ساوه طرح پیمایشی شدن عوارض این مسیر در ۴ ایستگاه به اجرا گذاشته شده بود که جلال بهرامی  معاون ساخت شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران از جزئیات آن خبر داده بود: هم اکنون آزادراه تهران-ساوه به چهار ایستگاه تقسیم شده است و مسافران بر اساس پیمایش و مسافتی که انجام می‌دهند نرخ عوارض را پرداخت می‌کنند.

وی ادامه داد: ممکن است تعدادی از مسافران تنها تا ایستگاه یک تردد داشته باشند، بنابراین عوارضی که باید پرداخت کنند تنها ۶۰۰ تومان است. این در حالی است که پیش از این عوارضی که برای آزادراه تهران-ساوه باید پرداخت می‌شد ۲۰۰۰ تومان بود.

خداداد مقبلی معاون برنامه ریزی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به تاریخ ۲۲ آذر ماه از پیاده سازی طرح پیمایشی شدن پرداخت عوارض تا پایان سال ۹۸ در آزادراه تهران-قم و تهران-قزوین  خبر داده بود که علی‌رغم پایان یافتن این سال، هنوز این طرح مرحله اجرا نرسیده است.

اما به ناگاه در حالی که قرار بود این طرح در سایر آزادراه های کشور نیز اجرایی شود نرخ های جدیدی و البته ثابتی برای این دو آزادراه پرترافیک و پرتردد کشور وضع شد بگونه‌ای که، قبلاً اگر یک سواری مجبور به پرداخت ۵۰۰ تومن بود در نرخ جدید با افزایش ۱۴۰ درصدی باید ۱۲۰۰ تومن را به عنوان عوارض پرداخت نماید.

فعلا اطلاعی ندارم/ چیزی ابلاغ نشده است

البته حیدر نوروزی مدیرکل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده ای استان تهران در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فارس در خصوص زمان اجرایی شدن نرخ‌های جدید گفت: تا این لحظه بخشنامه و دستور‌العملی به ما نرسیده و کماکان قیمت‌ها بر اساس همان نرخ قدیم است.

وی همچنین در خصوص پیمایشی شدن عوارض آزادراهی نیز گفت: در این خصوص هم تا این لحظه ابلاغی صورت نگرفته و در جریان نیستم.

کمبود دوربین علت خلف وعده‌ها

حال این سوال مطرح می‌شود که چه مشکلی در خصوص عدم اجرای طرح پیمایشی شدن عوارض وجود که شاهد تعلل و بدقولی مسؤولین در عمل به آن هستیم؟ 

که در این خصوص سیدحسن علوی نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس پاسخ این پرسش را داده است: "برای اجرای طرح پیمایشی شدن اخذ عوارض آزادراه ها باید تجهیزات و امکانات لازم تهیه و نصب شود، به نظر می رسد که تجهیزات کنونی از قبیل دوربین به میزان کافی موجود نیست."

با این توضیحات آنچه بنظر منطقی می‌زسد پیاده‌سازی همین مدل در دیگر آزادراه‌های دولتی است، تا چنانچه فردی که از تهران به مقصد فرودگاه امام می‌رود با فردی که یکسره از تهران به سمت قم می‌رود مجبور نباشند تا نرخ عوارض یکسانی را پرداخت کنند و بدیهی است این امر کمک شایانی به حفظ حقوق شهروندی مسافرانی که در این اتوبان‌ها تردد می‌کنند نیز می‌کند. 

یک پیشنهاد به سازمان راهداری

به سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای نیز پیشنهاد می‌شود حال که قرار است مردم حداقل ۷۰۰ تومن بیشتر عوارض پرداخت کنند، این مابه‌التفاوت را خرج خرید و تامین دوربین‌های مورد نیاز جهت نصب در جاده‌ها به منظور اجرای این طرح کند و اصل مبلغ را نیز خرج هزینه‌های یومیه، بهسازی و تاسیساتی این آزادراه‌ها کنند تا در بازه‌ای کوتاه مدت شاهد عملیاتی شدن این طرح باشیم.

انتهای پیام/۶۷۰۶۶

منبع: فارس

کلیدواژه: عوارض افزایش قیمت اقتصاد تهران سازمان راهداری آزادراه تهران آزادراه ها حمل ونقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۱۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخشی از عوارض آزادراه تهران-شمال به محیط زیست اختصاص یابد

ایسنا/البرز مدیرکل محیط زیست البرز با بیان اینکه احداث آزادراه تهران-شمال خسارت زیادی برای محیط زیست داشت، گفت: اگر درصدی از عوارض این آزادراه به محیط زیست تزریق شود می‌توان بخشی از این خسارت‌ها را جبران کرد.

مجید درگی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به خسارت چندهزار میلیاردی آزادراه تهران- شمال به محیط زیست اظهار کرد: هر چند این پروژه نقش بسزایی در کاهش زمان تردد مسافران،کاهش مصرف سوخت، کاهش آلودگی هوا و ... دارد ولی نمی‌توان از کنار آسیبی که احداث این مسیر به محیط زیست وارد کرده به سادگی گذشت.

وی ادامه داد: هرچند عدم تعامل مجریان این پروژه با محیط زیست به ضرر طبیعت و حیات وحش تمام شده ولی در تلاشیم بخشی از این ضررها را جبران کنیم.

وی با تاکید بر اینکه اگر احداث این بزرگراه با نظارت محیط زیست انجام می‌شد، خسارت‌های آن به حداقل می‌رسید و دغدغه امروز وجود نداشت، توضیح داد: با احداث این آزادراه دسترسی شکارچیان به حیات وحش منطقه آسان شده و حتی شکارچی از داخل خودروی خود می‌تواند با دوربین شکار را بزند.

این مسئول تاکید کرد: برای جبران بخشی از خسارات وارده به محیط زیست منطقه پیشنهاداتی مطرح شده که امیدواریم از طریق مراجع ذیربط پیگیری و به نتیجه برسد.

مدیرکل محیط زیست البرز ابراز کرد: نصب دوربین‌های اپتیکی در مسیر این آزادراه برای رصد فعالیت شکارچیان احتمالی یکی از این پیشنهادات بوده که بنا شده در کمیته‌‎های فنی بررسی و به تصویب برسد.

درگی تاکید کرد: نصب این دوربین‌ها بیش از ۴۰ میلیارد تومان هزینه دارد که تامین آن در شرایط فعلی از عهده محیط زیست برنمی‌آید.

مدیر کل محیط زیست البرز با اشاره به دیگر پیشنهاد مطرح شده توضیح داد: با توجه به اینکه روزانه بیش از ۲۷ هزار تردد در این مسیر ثبت می‌شود، امیدواریم بخشی از عوارض این آزادراه به محیط زیست اختصاص یابد تا بتوانیم با هزینه کرد آن جان تازه‌ای به محیط زیست منطقه تزریق کنیم.

درگی خاطرنشان کرد: اقدامات اولیه در این خصوص انجام شده و امیدواریم این اتفاق به زودی بیفتد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه کرج تهران در ۱۴ اردیبهشت
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور اعلام شد +جدول
  • عوارض آزادراه تهران-شمال در اختیار محیط زیست
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌ های کشور
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور
  • افزایش ۳۰درصدی نرخ عوارض آزادراه‌ها
  • بیمه‌ دیگر در عوارضی آزادراه‌ ها نمی‌ماند
  • افزایش ۳۰ درصدی نرخ عوارض آزادراه‌های کشور | نرخ جدید عوارض آزادراه ها را ببینید
  • نرخ عوارض آزادراه‌های کشور ۳۰ درصد افزایش یافت
  • بخشی از عوارض آزادراه تهران-شمال به محیط زیست اختصاص یابد